Tòfones i bolets

Homenatgem els gossos guia i tofonersSota el lema “la millor companyia”, Laumont ha col·laborat amb l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 per conscienciar sobre la importància dels gossos en el paper d'ajuda a diferents col·lectius com poden ser persones invidents o recol·lectors de tòfona.

Laumont ha volgut retre homenatge als gossos, un animal essencial a l'empresa especialista en tòfones i bolets: gràcies al seu olfacte i ensinistrament, són els responsables de trobar les tòfones als arbres que amaguen aquest tresor gastronòmic sota les seves arrels.

Per aquest motiu, Laumont ha col·laborat amb l'entitat des d'un doble vessant. D'una banda, fent una donació de 2.000€ per invertir en la formació de gossos guies i, de l'altra, en la creació d'una peça audiovisual que pretén sensibilitzar sobre la problemàtica i homenatjar els gossos assistents.

La protagonista d’aquesta campanya és Alba Morancho, de 37 anys, que pateix una malaltia visual degenerativa diagnosticada als 12 anys. És membre de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i té clar que el seu Buddy, el futur gos guia és un autèntic tresor per a ella. Aquí pots llegir una entrevista que hem fet per a aquesta campanya i on ens explica la seva experiència i reivindicacions a la societat.

Si voleu saber més sobre formació de gossos guia com Buddy, també hem entrevistat Marga Macías, presidenta d'IDDT, una entitat que treballa amb gossos i els forma perquè es dediquin a tasques específiques d'assistència a persones.

Des de Laumont us volem animar a col·laborar amb l´Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3. A la seva pàgina web b1b2b3.org podràs fer una donació de l'import que vulguis a l'apartat web "Donació".