Cada any, en el marc del Trufforum, Laumont concedeix el prestigiós títol d'Ambaixador d'Honor de la Tòfona. Aquest reconeixement distingeix xefs i professionals que han contribuït de manera excepcional a la difusió i posada en valor de la tòfona en la gastronomia.
El Trufforum és un esdeveniment internacional que reuneix experts, productors i amants de la tòfona per promoure la seva cultura, el seu ús a la cuina i el seu valor gastronòmic. Es tracta d'un punt de trobada clau per a la divulgació d'aquest fong tan apreciat, on Laumont reforça el seu compromís amb l'excel·lència i la sostenibilitat del sector tofoner.
Des del 2019, el títol d'Ambaixador d'Honor de la Tòfona ha estat atorgat al Trufforum a grans referents de la gastronomia: Carme Ruscalleda i Toni Balam (2019), Ferran Adrià (2020), Nandu Jubany (2021), David Andrés i, a títol pòstum, Santi Santamaria (2022), Paco Pérez (2023), Joan Roca (2024), i Martín Berasategui al costat d'un reconeixement pòstum a Fermí Puig (2025).

Carme Ruscalleda és una de les xefs més influents de la gastronomia mundial, amb un total de set estrelles Michelin al llarg de la seva trajectòria. Al costat del seu espòs, Toni Balam, ha estat la ment creativa darrere del llegendari Sant Pau, on la tòfona sempre ha tingut un paper essencial en la seva cuina d'autor.
La seva capacitat per reinterpretar els sabors tradicionals amb productes de temporada, incloent-hi la tòfona, ha marcat un abans i un després a l'alta cuina.

Pioner de la gastronomia molecular i fundador de elBulli, Ferran Adrià va revolucionar el món culinari amb el seu enfocament innovador. La tòfona sempre ha estat un ingredient clau en la seva cuina, utilitzada per explorar noves textures i tècniques.
La seva capacitat per transformar la percepció dels sabors ha elevat l' estatus de la tòfona en la gastronomia contemporània, convertint-la en un símbol de creativitat i sofisticació.

Xef amb estrella Michelin i referent de la cuina catalana, Nandu Jubany ha sabut combinar la tradició amb la innovació en cadascun dels seus projectes, des de Can Jubany fins a la seva assessoria en múltiples restaurants de prestigi.
La seva passió pels productes de proximitat, inclosa la tòfona, es reflecteix en la seva cuina de sabor autèntic, on aquest fong és protagonista en plats memorables que ressalten la seva potència aromàtica.

David Andrés és un dels talents joves més destacats de la gastronomia, reconegut com un dels millors xefs del món menors de 30 anys. Com a xef de Via Veneto a Barcelona i propietari de Somiatruites a Igualada, ha sabut combinar creativitat i respecte pels ingredients, donant a la tòfona un paper fonamental en les seves elaboracions.
D' altra banda, Santi Santamaria, homenatjat a títol pòstum, va ser un defensor inquebrantable de la cuina tradicional de producte i fundador de l'icònic Can Fabes, el primer restaurant de Catalunya a rebre tres estrelles Michelin. El seu amor per la tòfona es reflectia en plats refinats on el sabor i la qualitat eren la prioritat.

Amb cinc estrelles Michelin, Paco Pérez és un mestre de la cuina d'avantguarda amb una forta arrel mediterrània. Als seus restaurants, com Miramar o Enoteca, la tòfona és un ingredient indispensable per crear experiències gastronòmiques úniques.
La seva capacitat per jugar amb els matisos i la intensitat d'aquest fong l'ha convertit en un ambaixador natural del seu ús a l'alta cuina.

Joan Roca, xef de El Celler de Can Roca, ha estat reconegut com un dels millors cuiners del món, portant la cuina catalana al capdamunt.
El seu domini de la tècnica i el seu profund respecte pels ingredients l'han portat a crear alguns dels plats més emblemàtics amb tòfona, on aquest fong es converteix en l'eix central d'experiències sensorials inoblidables.

Martín Berasategui, amb més estrelles Michelin que cap altre xef a Espanya, ha fet de l'excel·lència el seu segell personal. En el seu emblemàtic restaurant Martín Berasategui a Lasarte-Oria (tres estrelles Michelin) i en els seus múltiples projectes gastronòmics, ha convertit la tòfona en un ingredient essencial de la seva cuina.
Al costat d'ell, es va reconèixer pòstumament a Fermí Puig, qui va deixar un llegat imborrable a la cuina catalana. Com a xef de Drolma, l'exclusiu restaurant de l'Hotel Majestic de Barcelona que va dirigir fins al seu tancament el 2011, i posteriorment al seu propi restaurant Fermí Puig, va destacar per la seva elegància culinària i el seu amor per la tòfona, realçant el seu sabor amb tècniques clàssiques i precises.
Carme Ruscalleda és una de les xefs més influents de la gastronomia mundial, amb un total de set estrelles Michelin al llarg de la seva trajectòria. Al costat del seu espòs, Toni Balam, ha estat la ment creativa darrere del llegendari Sant Pau, on la tòfona sempre ha tingut un paper essencial en la seva cuina d'autor.
La seva capacitat per reinterpretar els sabors tradicionals amb productes de temporada, incloent-hi la tòfona, ha marcat un abans i un després a l'alta cuina.
Pioner de la gastronomia molecular i fundador de elBulli, Ferran Adrià va revolucionar el món culinari amb el seu enfocament innovador. La tòfona sempre ha estat un ingredient clau en la seva cuina, utilitzada per explorar noves textures i tècniques.
La seva capacitat per transformar la percepció dels sabors ha elevat l' estatus de la tòfona en la gastronomia contemporània, convertint-la en un símbol de creativitat i sofisticació.
Xef amb estrella Michelin i referent de la cuina catalana, Nandu Jubany ha sabut combinar la tradició amb la innovació en cadascun dels seus projectes, des de Can Jubany fins a la seva assessoria en múltiples restaurants de prestigi.
La seva passió pels productes de proximitat, inclosa la tòfona, es reflecteix en la seva cuina de sabor autèntic, on aquest fong és protagonista en plats memorables que ressalten la seva potència aromàtica.
David Andrés és un dels talents joves més destacats de la gastronomia, reconegut com un dels millors xefs del món menors de 30 anys. Com a xef de Via Veneto a Barcelona i propietari de Somiatruites a Igualada, ha sabut combinar creativitat i respecte pels ingredients, donant a la tòfona un paper fonamental en les seves elaboracions.
D' altra banda, Santi Santamaria, homenatjat a títol pòstum, va ser un defensor inquebrantable de la cuina tradicional de producte i fundador de l'icònic Can Fabes, el primer restaurant de Catalunya a rebre tres estrelles Michelin. El seu amor per la tòfona es reflectia en plats refinats on el sabor i la qualitat eren la prioritat.
Amb cinc estrelles Michelin, Paco Pérez és un mestre de la cuina d'avantguarda amb una forta arrel mediterrània. Als seus restaurants, com Miramar o Enoteca, la tòfona és un ingredient indispensable per crear experiències gastronòmiques úniques.
La seva capacitat per jugar amb els matisos i la intensitat d'aquest fong l'ha convertit en un ambaixador natural del seu ús a l'alta cuina.
Joan Roca, xef de El Celler de Can Roca, ha estat reconegut com un dels millors cuiners del món, portant la cuina catalana al capdamunt.
El seu domini de la tècnica i el seu profund respecte pels ingredients l'han portat a crear alguns dels plats més emblemàtics amb tòfona, on aquest fong es converteix en l'eix central d'experiències sensorials inoblidables.
Martín Berasategui, amb més estrelles Michelin que cap altre xef a Espanya, ha fet de l'excel·lència el seu segell personal. En el seu emblemàtic restaurant Martín Berasategui a Lasarte-Oria (tres estrelles Michelin) i en els seus múltiples projectes gastronòmics, ha convertit la tòfona en un ingredient essencial de la seva cuina.
Al costat d'ell, es va reconèixer pòstumament a Fermí Puig, qui va deixar un llegat imborrable a la cuina catalana. Com a xef de Drolma, l'exclusiu restaurant de l'Hotel Majestic de Barcelona que va dirigir fins al seu tancament el 2011, i posteriorment al seu propi restaurant Fermí Puig, va destacar per la seva elegància culinària i el seu amor per la tòfona, realçant el seu sabor amb tècniques clàssiques i precises.






