Tòfones i bolets

Premi Laumont: com participar

El premi Laumont se du a terme durant la celebració del Trufforum de Vic, un esdeveniment que se celebra el primer cap de setmana de febrer i té com a objectiu reivindicar la tòfona negra com a menjar clau dins del panorama gastronòmic del país.

Aquestes són les fases que heu de seguir per participar al premi Laumont:

  • Fase de preselecció: de del mes de novembre a mitjans de gener, s’obre un formulari d’inscripció on s’ha d’exposar la proposta de recepta per a la fase final del concurs. Un jurat intern de Laumont i de l'organització del Trufforum decideixen les tres receptes finalistes basades en els criteris establerts a les bases del concurs.
  • Fase de promoció: Abans de la fase final, els xefs reben una visita de l’equip de Laumont per conèixer el restaurant i la recepta proposada. Es fa una gravació amb la proposta gastronòmica per a la fase final del concurs i la presentació del xef participant.
  • Fase final: Celebració de la fase final del concurs davant del públic a l'esdeveniment de Trufforum de Vic i amb un jurat format per personalitats reputades del món gastronòmic. En pocs minuts, els participants han d'exposar la seva recepta i presentar-la al públic i al jurat. Després de la deliberació del jurat, es decideix el guanyador del Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra.

B La millor recepta amb tòfona negra