Tòfones i bolets

Truficultors amb Laumont

"Laumont m'aporta tranquil·litat i garantia a l'hora de vendre tota la tòfona. Tenir una empresa que et garanteixi que et comprarà tota la producció i que faci un pagament just de seguida del lliurament de la teva producció aporta molta tranquil·litat i confiança"

Aquestes són les paraules de Chencho, un truficultor de Navarra que treballa amb Laumont des de fa uns quants anys. En aquesta entrevista ens explica com van ser els inicis, les seves experiències, reflexions i la relació amb Laumont:


Truficultors, els productores de tòfona

Les primeres plantacions de trufa a Espanya daten dels anys 80 i principis dels 90. Poc a poc, aquesta activitat es va anar consolidant amb el temps i actualment, són moltes les famílies que viuen de manera directa o indirecta d’aquesta activitat.

Laumont fa més de 40 anys que compra trufes silvestres directament de recol•lectors que, actualment, són, en la seva majoria, propietaris de les seves pròpies plantacions. A Espanya existeix un entorn empresarial immillorable d’empreses de micorriza, d’arbres fruiters, de gossos caçadors i de tot un clúster empresarial dirigit a millorar el rendiment de les plantacions. 

Aquests recol•lectors veuen a Laumont com un aliat clau per al seu negoci. Treballem, regularment, totes les setmanes de campanya, colze amb colze, per a recollir i vendre totes les seves trufes als millors mercats nacionals i internacionals.  Comprenem les dificultats dels recol•lectors, que hem aprés durant dècades de treball conjunt i, per aquest motiu,  la nostra relació amb ells és professional i compromesa.

productors

 

En el moment de la recollida, l’agent comercial de Laumont genera un albarà amb una app integrada amb el nostre ERP indicant els kg per lot i tancant els sacs amb una brida. Un cop arribats a la fàbrica, els lots es netegen i seleccionen individualment. Cada setmana, tot productor rep un escandall de les seves trufes determinant fins a onze qualitats i mides diferents, de manera que s’arriba a conèixer la qualitat de les trufes amb precisió. Laumont convida, sempre, els productors als escandalls de les seves partides, per tal de que coneguin què es valora i, amb aquesta informació,  poder treballar per a millorar els seus resultats.

Si disposes d’una plantació i decideixes treballar amb nosaltres, pots contactar-nos a través del número de telèfon +34 973 500 323 , que és telèfon la nostra fàbrica de selecció de trufes a Tàrrega (Lleida).