Tòfones i bolets

Laumont rinde homenaje a los perros guía y truferos

Laumont ret homenatge als gossos guia i tofonaires

Sota el lema “la millor companyia”, Laumont ha col·laborat amb l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 per conscienciar sobre la importància dels gossos en el paper d'ajuda a diferents col·lectius com poden ser persones invidents o recol·lectors de tòfona.

La connexió entre persones i gossos ha estat des de sempre molt profunda i lleial. Gràcies a ells no només ens sentim més acompanyats, sinó que a més a més en molts casos, els gossos són un animal imprescindible per al treball o la simple vida quotidiana d'algunes persones.

Laumont ha volgut retre homenatge als gossos, un animal essencial a l'empresa especialista en tòfones i bolets: gràcies al seu olfacte i ensinistrament, són els responsables de trobar les tòfones als arbres que amaguen aquest tresor gastronòmic sota les seves arrels.

Per crear aquesta campanya de conscienciació, Laumont també ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, una entitat que ofereix serveis a persones amb discapacitat visual per millorar-ne la qualitat de vida i exercir una tasca de divulgació de la problemàtica del col·lectiu. Una part important de l'entitat és obtenir gossos guia per a alguns dels seus usuaris, un tràmit molt costós econòmicament i amb una llarga llista d'espera a causa de la manca de recursos en la formació de gossos d'assistència.

Per aquest motiu, Laumont ha col·laborat amb l'entitat des d'un doble vessant. D'una banda, fent una donació de 2.000€ per invertir en la formació de gossos guies i, de l'altra, en la creació d'una peça audiovisual que pretén sensibilitzar sobre la problemàtica i homenatjar els gossos assistents.

La protagonista d’aquesta campanya és Alba Morancho, de 37 anys, que pateix una malaltia visual degenerativa diagnosticada als 12 anys. És membre de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i té clar que el seu Buddy, el futur gos guia és un autèntic tresor per a ella: “El Buddy és els meus ulls. Això és el més important que et donen els gossos guia: més autonomia i seguretat al carrer.” A més, destaca la importància que tenen en el procés de formació de gossos guia entitats com IDDT (International Detector Dogs Team)La tasca d'IDDT a la formació de gossos guia és encomiable. Ells preparen els gossos per a diferents treballs, com els gossos pigall. Gràcies a un conveni amb la nostra entitat, ens ofereixen la possibilitat de poder comptar amb aquesta gran ajuda”.

Al vídeo promocional de la campanya també és protagonista Jaime Montaner, un truficultor Laumont de la província d'Osca que es dedica exclusivament al cultiu de tòfones. Charly, el seu gos tofonaire, l'ajuda durant tota la campanya de la tòfona negra, des del novembre al març. Gràcies a ell troba les tòfones sota la terra que tant ha treballat: “Una plantació de tòfones pot trigar anys a començar a donar fruits. És molt reconfortant anar a treballar amb el meu gos, a banda de trobar les tòfones em dona companyia durant tot el dia”.

El principal objectiu de la campanya “la millor companyia” és conscienciar sobre els problemes de les persones amb discapacitat visual, de manera que al lloc online de Laumont (laumont.cat) podràs trobar el vídeo de la campanya, més informació sobre l'entitat B1+B2+B3 i entrevistes a Alba Morancho i Marga Macías, presidenta i fundadora d'IDDT, una empresa especialitzada en instrucció canina.