Tòfones i bolets

Temporada de setas

Temporada de bolets: quins bolets frescos trobaràs cada mes

El món dels bolets és apassionant. Cada any, milers de bolets són recol·lectats dels nostres boscos. Els recol·lectors esperem amb ànsia les pluges de tardor per a sortir de casa i fer la seva activitat preferida: recol·lectar bolets en plena temporada, quan són més abundants. Durant aquests mesos, també, els professionals podran comprar bolets frescos online a Laumont. L’oferta de bolets també està disponible a la nostra botiga per a clients particulars.

Els bolets són estacionals. Mentalment, situem la temporada de bolets a la tardor, però el cert és que podem degustar un bolet recent recol·lectat durant tot l’any, amb totes les seves propietats i tota la intensitat del seu sabor. Cuinar bolets frescos aporta un alt valor afegit als plats.

En aquest article, t’expliquem quins bolets frescos pots trobar cada mes a Espanya.

Tardor: L’estació perfecta per la majoria de bolets

Els mesos d’octubre i novembre són ideals per a que els bolets neixin als nostres boscos. És la temporada de bolets ideal, ja que s’uneixen les millors condicions climatològiques per als fongs: alta humitat i temperatura suau.

Bolets comestibles que proliferen a la tardor: boletus, rovelló, rossinyol, trompeta de la mort, llengua de bou, camagroc, gírgola de card i carrereta.

Hivern: Tot el protagonisme per les trufes

A partir de gener, les condicions meteorològiques de les que parlàvem deixen d’existir. Les baixes temperatures i gelades dificulten l’aparició de bolets i és en aquesta estació que, habitualment, trobarem menys bolets. Però la manca de bolets es veu compensada per tractar-se de la temporada de recol·lecta de la mare de tots els fongs: La trufa negra (Tuber Melanosporum) i la trufa blanca (Tuber Magnatum). 

Principals fongs comestibles a l’hivern: trufa negra i trufa blanca.

Primavera: temporada d’alguns bolets especials

Amb la tornada del bon temps, retorna, també, l’esperança de trobar bolets comestibles al bosc per tornar a sentir l’aroma del bolet fresc. Si les pluges durant els mesos d’abril i maig són suficients, floreixen els anomenats bolets primaverals.
 

Bolets comestibles de primavera: múrgola, moixernó, carrereta i rossinyol.

Estiu: la pitjor temporada de bolets

Els estius càlids i secs, típics del nostre país, no afavoreixen la floració de bolets frescos, però, si malgrat tot, un territori que reuneix, habitualment, les condicions ideals aconsegueix encadenar setmanes amb pluges constants, la temporada de bolets primaverals pot prolongar-se fins al setembre. A més a més, com passa amb la trufa negra d’hivern, durant els mesos d’estiu es recol·lecta la trufa d’estiu (Tuber Aestivum).

Bolets que podem trobar a l’estiu: rossinyol, boletus, ou de reig i trufa de d’estiu.

Calendari de bolets

Vols tenir tota aquesta informació resumida en una única imatge? No pateixis, a Laumont hem preparat un calendari de bolets perquè estiguis al dia de la temporada de bolets. És un calendari que et servirà durant tot l’any tant si ets recol·lector com consumidor.