Tòfones i bolets

Brisura y jugo de trufa en conserva: trufa para todo el año

Brisura i suc de tòfona en conserva: tòfona per tot l’any

La trufa fresca només es pot recol·lectar a Espanya durant els mesos d’octubre a març. Per aquest motiu, a Laumont, apostem pels nostres productes de tòfona en conserva, com la brisura de trufa o el suc de trufa.

Aquests productes són aprofitats pels millors xefs i tots aquells clients gourmet que no volen renunciar al sabor i a l’aroma de la trufa quan no està disponible en fresc.

Els nostres productes en conserva més apreciats són el suc i la brisura. Agraden molt pel seu aroma, textura, sabor, aplicacions a la cuina i pel seu preu. Aquests productes poden ser desconeguts per una part important dels amants de la trufa, però que quan es descobreixen, atorguen un valor extra als menús.

Us els presentem en aquest article.

Brisura de tòfona

Què és la brisura de trufa

La nostra brisura de trufa és autèntica trufa ratllada i cuita en conserva i sense cap tipus de conservant (només el seu propi suc i sal). La nostra brisura manté les seves propietats de gust i intensitat, ja que utilitzem la millor trufa fresca per a l’elaboració del producte. La diferència entre la nostra brisura i altres productes de la competència és molt gran.

Laumont produeix dos tipus de brisura: de trufa negra i de trufa d’estiu. El resultat que s’obté és una massa de trufa que destaca pel seu excel·lent aroma i una textura amb infinitat d’aplicacions a la cuina.

Aplicacions de la brisura de trufa

La brisura de trufa potencia, amb el seu gust característic, tots aquells plats als que vulguis donar un toc especial. Com que ja ve ratllada, s’aplica fàcilment amb una cullera. No és necessària cap cocció i es pot utilitzar tant en plats freds com calents.

És un producte realment especial si vols aportar trufa al teu menú durant tot l’any i amb un cost reduït.

La brisura és molt flexible i s’adapta a tot tipus de recepta: torrades amb formatge, pizzes, purés, pasta o en farcits de carn picada.

Receptes amb brisura de trufa negra

Aquí et deixem dues propostes per a utilitzar brisura de trufa negra en delicioses receptes culinàries.

  • Espaguetis amb crema de carabassa i brisura
  • Barqueta de moniato amb brisura i grana padano

Suc de tòfona

Què és el suc de trufa

El suc de tòfona negra es l’extracte de la trufa fresca quan és cuita. L’extracte s’obté bullint les trufes negres fresques (Tuber Melanosporum). El líquid reté tota l’essència de la trufa i com a resultat, s’obté un suc molt concentrat de trufa.

El suc s’obté de la primera cocció i el resultat és d’elevada qualitat i sabor, incomparable amb altres productes obtinguts de la segona cocció. El producte final no té cap conservant, només el suc de trufa i sal.

Utilitats del suc de trufa

El suc de trufa és ideal per a guisats i salses. El pots utilitzar sempre que vulguis donar un toc trufat a les salses típiques com la maionesa, la vinagreta, la salsa holandesa o la périgourdine.  També, es pot afegir mentre prepares un guisat de carn, per a aporta-li l’aroma tan especial de trufa. L’elevada concentració de trufa afavoreix que amb poca quantitat les nostres receptes obtinguin un gran valor afegit.

Receptes amb suc de trufa negra

Dues aplicacions de suc de trufa negra en forma de recepta:

  • Carxofes a la trufa negra amb suc de trufa
  • Amanida de burrata amb reducció de suc de trufa negra i boletus

Altres productes trufats

A la nostra botiga també tenim un altre tipus de productes de tòfona en conserva. Es tracten de les tòfones negres senceres i la peladura de tòfona negra, elaborades sempre en primera cocció. Els seus usos i aplicacions són diferents de la brisura i suc. Si vols descobrir-ne més, fes clic sobre el producte i llegeix-ne les característiques.